Itt forgott a Trónok Harca

Az igazi Astaporban jártunk

2017. szeptember 20. - Indie Crawford

Több szempontból is rendhagyó poszt következik. Egyrészt – és azt hiszem ez sokatok megelégedésére szolgál majd  nem kell szembesüljetek a grafomániámmal az alábbiakban, ugyanis ez a bejegyzés főleg képekből fog állni.

Egy majdnem sárkány, majdnem Astapor felett, azaz egy sirály Essaouira felett
Majdnem sárkány...

Történt ugyanis, hogy hűséges fegyver fotógép-hordozómmal Design Lindával Marokkóban jártunk, és hogy, hogy nem, de utunkba esett egy város, amely többek közt arról is híres, hogy itt forgatták a Trónok Harca egynémely jeleneteit. Például azt is melyben Dany magához ragadva a Makulátlanok irányítását megkezdi rabszolga-felszabadító hadjáratát, egyben prezentálva az amúgy meglehetősen nyilvánvaló tényt, hogy a sárkányok pórázának a birtoklása nem egyenlő a felettük való dominanciával.

Marokkó egyik, valóban mesébe illó városáról, Essaouiráról van szó, amely az Atlanti-óceán partján meghúzódva, pezsgő, a marokkói medinákhoz képest tágasan elterülő óvárosával, vendégszerető árusaival, a múltat idéző kikötőjével nem csupán a Trónok Harca fanatikusok, de például a szörfösök közkedvelt célpontja is egyben. A városka hangulata valóban középkori, és ha sárkányt nem is látni ugyan a környéken, azért a sirályok egész hadosztályokkal vannak jelen.

Itt forogtunk mi is: klikk a galériához!

Lőttünk tehát pár, nem csupán a fantázia szülte Astapor városát, de Afrika nagyon is létező kontinensét is némileg dokumentálni igyekvő fotót és mint ilyen, jó alkalomnak kínálkozik ez a kis képes beszámoló arra is, hogy a Facebook, a Twitter és a Google+ után, az Instagrammon is megvessem a lábam. Ha nem akartok lemaradni semmiről, kövessetek be!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiecrawford.blog.hu/api/trackback/id/tr2112876930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Digitális Dzsihád 2017.09.21. 21:32:17

Érdekes a poszt címe, mert amikor Máltán jártunk, ott is azt mondták, hogy ott forgatták a Trónok harcát.

Paracord 2017.09.21. 23:25:22

Különleges hely, de több kép jobb lett volna.

Indie Crawford · http://indiecrawford.blog.hu 2017.09.22. 19:00:17

@Digitális Dzsihád: Igen a Trónok Harca ez egy sorozat, most a hetedik évadnál jártunk éppen, és elég sokféle helyszínen játszódik, így hát elég sok helyen vettek-vesznek föl jeleneteket szerte a világ körül. A fenti poszt helyszínén a sorozatbeli Essos egzotikus kontinensének egyes helyszíneit vették föl, különös tekintettel Astapor városára.

@morpheus.: Sajnálom, most ennyire futotta, legközelebb igyekszem többet leközölni!
süti beállítások módosítása