Szelíd forradalmi poszt!

giliszták, környezetvédelem és a nagy leleplezés...

2019. szeptember 14. - Indie Crawford

Indie és Linda arcot kap! Valamint kiderül az is, mivel töltjük a szabadidőnket a blogolás helyett...

szelid_forradalom_kiallitas_1.jpg

Történt ugyanis, hogy Lindát felkérték kiállítani tavasszal, amire ő be is dobta régi ötletünket: a GILISZTAKOMPOSZTÁLÓT! A ládát így végre megépítettük, az esetet dokumentálandó pedig megosztjuk veletek a Linda által ehhez a nagyon is indie projekthez készített zine-t, amiben majdnem minden benne van, amit tudni érdemes a komposztálásról kis nyákos barátainkról, illetve a ládás rendszerről és persze nem csak ezekről...

ez is egyike azoknak a tökéletesen egyszerű és banális folyamatoknak, amelyeket nem hagyunk megtörténni. a mesterséges, gyorsabb, nagyipari megoldásokat választjuk helyettük. feleslegesen fejtünk ki erőt, égetünk energiát és lehetetlenítjük el az életterünket. értékes tápanyagokat hagyunk veszni, és az újabb táplálékot további erőfeszítések, illetve szennyezések árán tudjuk csak előállítani.
(...) a láda a legelemibb szinten korrigál. némán szól a felesleges folyamatok ellen, decentralizál, önkéntelenül is alternatívát épít a kapitalizmus öncélúságával szemben, halkan lassítja a világot. a láda szubszidiaritás, a lokális cselekvés jelképe. ami benne történik, magától értetődő. szelíd forradalom a bejárati ajtónknál, az ablak alatt.
– Design Linda
szelid_forradalom_kiallitas_4.jpg

Továbbá – és most tessék figyelni – a blog mimóza-képű szerzőit is közelebbről megismerhetitek ebből a Noizz-os videóinterjúból.

szelid_forradalom_zine3.png
Gilisztakomposztáló építése – egy oldal a zine-ből

Szóval köszi, ha velünk tartotok a szerves hulladék el-nem-égetésének és meg-nem-rohasztásának ökotudatos útján, no meg amúgy is, köszönjük hogy követitek hektikusan jelentkező blogunkat!

És ki tudja? A végén még új posztok is várhatók a szezonban...

szelid_forradalom_zine2.png
Hogyan működik a gilisztakomposzt – egy oldal a zine-ből

A bejegyzés trackback címe:

https://indiecrawford.blog.hu/api/trackback/id/tr7815092246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása